Bij de koffie: Mexicaanse international gered uit handen van kidnappers en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Nederlanders overleden bij verkeersongeluk in Venezuela

Twee Nederlanders zijn om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in Venezuela. Het gaat om een vrouw van 31 en een man van 22. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niets zeggen.

Mexicaanse international gered uit handen van kidnappers

De Mexicaanse voetballer Alan Pulido heeft twee angstaanjagende dagen achter de rug. De 25-jarige aanvaller van de Griekse kampioen Olympiakos werd zaterdag gekidnapt, maar is volgens de Mexicaanse autoriteiten weer gered uit de handen van zijn belagers. Hij mankeert niks.

'Wet biedt ruimte voor legaliseren wietteelt'

Volgens een nieuwe studie is er ruimte in de wet om wietteelt te legaliseren. Sterker: mensenrechten kunnen overheden ertoe verplichten het kweken en verhandelen van cannabis gereguleerd toe te staan als dat misdaden als moord en mishandeling of ongelukken ten gevolge van onveilige teelt voorkomt.

Vrijspraak gevraagd in zaak ’showbizzmoord’

Het Openbaar Ministerie vraagt vrijspraak voor Martien Hunnik, die 35 jaar lang gezien werd als de moordenaar van platenproducent Bart van der Laar. Zijn destijds bekennende verklaring is niet langer geloofwaardig, aldus de aanklagers vandaag voor het gerechtshof in Den Haag.