Winnaar en verliezer van de dag: Blondjes vs. Yisrael Katz

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met co...

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met complimenten en modder te smijten. Dus doen we dat wel.

Winnaar van de dag: Blondjes

Een Amerikaans onderzoek maakt korte metten met de stereotypering van domme blondjes. Wie denkt dat de haarkleur garant staat voor niet bijster slimme opmerkingen, zit er namelijk naast. Blondines blijken juist een hoger IQ te hebben, dan brunettes of dames met rood of zwart haar. Dat wist Britt Dekker natuurlijk al lang.

Verliezer van de dag: Yisrael Katz

De Israëlische minister Yisrael Katz heeft op botte manier gereageerd op de aanslagen in Brussel. "Als ze in België doorgaan met chocolade eten en van het leven genieten, en niet zien dat een deel van de moslims die er wonen terreur wil uitoefenen, dan kan men ook niets doen om die te bestrijden.” Natuurlijk heeft de Belgische regering het veel te ver laten komen door weg te kijken. Natuurlijk is er verandering nodig. Maar iets meer tact en empathie zou een minister direct na de aanslagen niet misstaan. Dit is natrappen op respectloze wijze, onvoorstelbaar.