Het kantoor inrichten: hier let je op

Heb je een nieuw kantoorpand of is jouw oude kantoor aan vervanging toe?

Kantoor

Een nieuw kantoor inrichten is niet altijd eenvoudig. Je moet namelijk rekening houden met een groot aantal factoren die ertoe leiden dat je jouw werkzaamheden beter uit kan voeren en klanten beter aan je kan binden. Het inrichten van je kantoor moet daarom op een nauwkeurige manier gebeuren. Maar waar moet je dan allemaal op letten als je voor nieuwe meubelstukken en accessoires kijkt? En wat is er nog meer belangrijk? Je leest er alles over in deze blog!

De functionaliteit van de ruimte 

Een van de belangrijkste factoren om in het achterhoofd te houden bij een kantoor inrichten is de functionaliteit. De ruimte moet namelijk zo efficiënt mogelijk ingedeeld zijn en alles bevatten wat je nodig hebt om de werkzaamheden volledig uit te voeren. Je moet daarom kiezen voor meubelstukken die het beste passen bij het doel van het bedrijf en het kantoor. Voor een thuiswerkplek houdt het voornamelijk in dat je een bureaustoel en opbergplekken nodig hebt. Op een groter kantoor is de capaciteit een belangrijk uitgangspunt en moet je tevens zorgen voor de benodigde apparatuur.

De ergonomie binnen de ruimte 

Bij een kantoor inrichten let je ook op de ergonomie. Een ergonomisch ingericht kantoor kan op lange termijn ziekteverzuim voorkomen. Dit komt doordat een ergonomische stoel of een ergonomisch bureau volledig op het lichaam aangepast kan worden. Hierdoor heb je tijdens het uitvoeren van werkzaamheden een goede houding en kan je lichamelijke klachten voorkomen. De gezondheidsproblemen verlagen aanzienlijk. Het investeren in goede meubelstukken kan op de lange termijn dus ook kostenbesparend zijn, doordat het ziekteverzuim zo laag mogelijk blijft. De ergonomie kan jouw bedrijf daarom ook weer helpen aan een betere toekomst.

De juiste kleuren en stijl kiezen voor de werkplekken 

Heb je ook al gedacht aan de kleuren en stijl? Deze moeten voornamelijk aansluiten bij het imago van het bedrijf. Let er dus op dat je goed bekijkt wat het beste bij jouw bedrijf past en waarmee je klanten echt kan binden. Kies echter niet alleen voor uitspattende kleuren. Dit kan namelijk de productiviteit van werknemers aanzienlijk verminderen. Door voor een rustige en positieve sfeer te kiezen binnen de werkplekken, zorg je dat er een betere concentratie komt. Deze rust kan ook helpen om klanten een beter gevoel te geven tijdens het binnenstappen van het gebouw.

Opslag zorgt voor meer organisatie 

Vergeet als laatste ook niet om naar de opslag te kijken binnen het kantoor. Iedere dag heb je veel hulpmiddelen nodig om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Denk aan de documenten, maar ook kantoorbenodigdheden. Een goede opslag zorgt dat je veel organisatie aanbrengt en de werkplek geen rommel is. Voeg hier ook de beste technologie aan toe. Technologie wordt immers ook steeds belangrijker voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Werk wel de kabels weg, zodat niemand er overheen valt. De organisatie kan problemen voorkomen en helpen bij het verbeteren van het bedrijf.