Geert Wilders reageert fel op VVD na wegsturen Soumaya Sahla

Dat Wilders geen fan is van Soumaya Sahla, moge duidelijk zijn. Maar nu Sahla door de VVD per direct is geroyeerd als lid, richt hij zijn pijlen op de liberalen zelf.

Geert Wilders

De PVV-lijsttrekker was vanaf het begin hevig verontwaardigd over de keuze van de VVD om met Soumaya Sahla te gaan werken. Ze werd immers in 2005 veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf wegens deelname aan de terroristische organisatie de Hofstadgroep. Deze groep moslimterroristen hadden na de moord op Theo van Gogh ook Geert Wilders als doelwit gekozen. Toch is deze veroordeling van Sahla niet de reden waarom de VVD haar heeft geschrapt als lid. En precies dát steekt bij Wilders.

Op X schrijft de PVV-leider: 'Wat een blamage voor de VVD dat zich jarenlang heeft ingelaten met een veroordeelde moslimterrorist, mijn jarenlange verzet daartegen in de Tweede Kamer negeerde, en pas tot royement overgaat nadat haar eigen oud-partijleider is opgelicht.' Hiermee doelt de PVV'er op Frits Bolkestein, erelid van de VVD. Soumaya Sahla zou zo'n 85.000 euro van haar voormalige VVD-mentor hebben ontfutseld.

Dilan Yesilgöz

Afgelopen weekend deelde de VVD-lijsttrekker Yesilgöz een foto waarop zij is te zien met verschillende internationale contacten. 'Eén front tegen terreur. Zowel tegen de georganiseerde misdaad als tegen terrorisme', schreef Dilan Yesilgöz erbij. Voor Wilders een inkoppertje: 'Eén front tegen terreur? Laat me niet lachen. Je hebt tot vandaag jarenlang een veroordeelde moslimterrorist in je eigen partij getolereerd en niet geroyeerd omdat haar terreurgroep Kamerleden als ik wilde vermoorden maar omdat je oud-partijleider werd opgelicht.’

Politiek
  • X
  • NL Beeld / Patrick van Emst