Nieuwe Revu's kijktip: Hardcore Never Dies

Bij het maken van een kostuumfilm denk je al snel aan het zoeken naar koetsjes en zwaarden, maar een film die zich in de jaren negentig afspeelt is natuurlijk óók een kostuumfilm. Zo had het team achter gabbercrimi Hardcore Never Dies haar eigen uitdagingen.

Hardcore Never Dies

De film speelt in de gabberscene van Rotterdam, en het kostte kleedster Minke Lunter maanden om de honderden vintage trainingspakken van merken als Fila en Australian bij elkaar te zoeken. De Energiehal in Blijdorp, bekend van de Terrordome-feesten, was al in 1999 afgebroken. Dus moest production designer Ben Zuydwijk die op een set nabouwen.

Ook werden voor de film (illegaal) een miljoen nep xtc-pillen gemaakt. Toen een crewlid die vervoerde werd hij tijdens een routinecheck door de politie aangehouden, maar de pillen werden gelukkig niet gevonden. Gabbers waren er genoeg. De oer-Hollandse technostroming kent een opleving en elke draaidag kwamen honderden echte gabbers zich melden als figurant. Regisseur Jim Taihuttu is trouwens zelf medeveroorzaker van die comeback. Als dj Yellow Claw draait hij regelmatig gabber. Het zit dus wel goed met de authenticiteit van Hardcore Never Dies.

Hardcore Never Dies draait vanaf 9 november in de bioscoop.

Mens & Maatschappij
  • Hardcore Never Dies