Periode van radiostilte breekt aan in Den Haag

Waar tijdens de verkenningsfase poltici niet uitgepraat raakten, worden de media nu voorbereid op een periode van radiostilte. Volgens informateur Ronald Plasterk is het normaal in een formatie- en informatietraject dat de informatiestroom afneemt.

Den Haag

Afgelopen donderdag kwamen NSC, VVD, PVV en BBB kort bij elkaar om te praten met Ronald Plasterk. Na afloop was het behoorlijk stil. Dilan Yesilgöz, Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt en Geert Wilders wilden namelijk niets kwijt over de inhoud van het gesprek met informateur Plasterk.

Plasterk zelf, wilde wel een korte reactie geven na zijn gesprek met de partijleiders. Hij liet weten dat er alleen procedurele afspraken zijn gemaakt donderdagavond. Verder liet Plasterk weten dat het de komende tijd de bedoeling is dat de vier partijleiders vaker met elkaar het gesprek gaan voeren. Volgens hem moeten de politici nog hard aan de bak, maar acht hij de kans klein dat er in de kerstweek nog verder gesproken moet worden.

Volgens de informateur hoeven we niet te verwachten dat er tussenreportages worden gegeven. Plasterk liet hierbij weten zich te houden aan de opdracht vanuit de Kamer. Die opdracht houdt in dat er pas in februari 2024 weer nieuws rondom de formatie naar buiten zal worden gebracht.

Politiek
  • Leidsch Dagblad, NOS
  • NL Beeld / Patrick van Emst