Wilders trapt formatieweek 7 af met tweet: 'Zure Yesilgöz'

Op het VVD-congres van afgelopen zaterdag sneerde de VVD-voorvrouw naar Geert Wilders. De PVV'er laat op X weten wat hij hiervan vindt.

Dilan Yesilgöz

'Als je heel vakkundig boze berichten de wereld instuurt, kun je er zelfs verkiezingen mee winnen', aldus Dilan Yesilgöz op het VVD-congres. Hiermee doelde de VVD'er op Geert Wilders, de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen 2023. De PVV-voorman reageert op de uitspraak op X: 'Zure Yesilgöz sneert, niemand in de zaal reageert.'

Formatieweek zeven

Van een echte 'radiostilte' is steeds minder sprake. Vorige week kwam al naar buiten dat er aan de formatietafel zorgen zijn over de financiële kennis binnen de partij van Caroline van der Plas. En ook deze gebeurtenis tussen Yesilgöz en Wilders verbreekt deze stilte enigszins.

Het was de laatste tijd juist rustiger geworden op het platform X. Die rust doorbreekt de PVV'er maandagochtend met deze sneer. Het is niet de eerste keer dat Wilders via het platform een confrontatie aangaat, al eerder gebeurde dit met Pieter Omtzigt.

Onderhandelingen

Afgelopen weekend liet de PVV-voorman zich nog uit op het platform over de onderhandelingen. "Wij gaan voor een rechts kabinet. Nederlanders weer op 1. Een forse lastenverlichting voor burgers en geen pijnlijke megabezuinigingen. Heel veel minder asielzoekers en dwang in de diepvries", twitterde Wilders. Hierbij laat de PVV'er weten te hopen dat dit gaat lukken en dat er geen nieuwe verkiezingen hoeven te komen.

Geen van de politici aan de formatietafel wilden reageren over de onderlinge uithalen. "Ik reageer niet op tweets van andere mensen", zei Caroline van der Plas maandagmorgen.

Begin februari zal informateur Ronald Plasterk aan de Kamer duidelijk maken of er een kabinet gevormd kan worden met de partijen VVD, PVV, BBB en NSC. Tot die tijd geldt er weer een 'radiostilte'.

Politiek
  • VVD, X, NOS
  • NL Beeld / Regiofotografie