Premium

Overschatte mensen: Greta Thunberg

De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.

Illustratie Greta Thunberg

Ze werd geboren als kabouter te Stockholm op 3 januari 2003, met als vader Anders Thunberg, een operazanger die Fidelio ging kwelen in doveninstituten, comahospitalen en tehuizen voor ontaarde babyboomers, en als moeder Smallä Thunberg-Svensson, een elfenkoningin die op een bezem kon vliegen, zij het enkel onder water.

Greta was een moeilijk opvoedbaar kind, dat niet met barbiepoppen wilde spelen, maar wel met stukjes mos, dode roodborstjes en splinters van ijsschotsen. Bij haar werd al vroeg asperger vastgesteld, wat verklaarde waarom ze andere meisjes alleen durfde te aaien als die volledig in een plastic zak zaten. Jongens durft ze tot op de dag van vandaag helemaal niet te aaien, behalve haar buurjongen Lars, een 14-jarige albino met het IQ van een nietmachine. Lars aait haar niet terug, omdat hij ervan overtuigd is dat Greta een wombat is, een dier dat hij niet lekker vindt ruiken.

Miljoenen kinderen gingen, door de slechte invloed van Thunberg, spijbelen en meelopen in protestmarsen

Greta was er al op 9-jarige leeftijd van overtuigd dat het klimaat naar de kloten gaat, nadat ze een boek had gelezen van de Zweedse professor doctor Sven Sputson, met als titel: Het Klimaat Gaat Naar de Kloten. In het laatste hoofdstuk stond dat kinderen beter eens wat meer zouden spijbelen en met spandoeken rondlopen dan in de muffe klaslokalen uit hun neus te zitten vreten. Dus op een woensdag bleef Greta weg van school, schreef op een spandoek ‘NEEN AAN HET NEUSVRETEN!’ en ging daarmee in de achtertuin van haar ouders staan, onder een afdak, want het regende.

Pas toen ze twaalf was, begon ze enigszins haar weg te vinden in de moeilijke shit die de klimaatverandering al met al is, en ze besefte dat ze andere jonge mensen op de been moest brengen om samen de maatschappij en de politici duidelijk te maken dat het met dat godverdomde klimaat de verkeerde kant op gaat. Tevens probeerde ze iedereen ervan te overtuigen dat een normaal mens per definitie veganist is. Zelf eet ze alleen nog gras, prei, uien, wortels, penen, pastinaak, spruiten, kropsla, bananen, peren en dorre bladeren. Kortom, ze vreet zich zo ongeveer te pletter. Toch blijft ze mager, frêle en anorectisch, en dat ze lelijk is verbetert er geenszins op door geen lekker, à point gebakken stuk vlees te eten.

Miljoenen kinderen gingen, door de slechte invloed van Thunberg, spijbelen en meelopen in protestmarsen, en de enige politicus die daar ooit op reageerde was Trump, die opmerkte dat Greta Thunberg een driekwart debiel is, die beter in een gecapitonneerde kamer zou thuisblijven. Thunberg weigert met het vliegtuig of met een auto te reizen, en verplaatst zich louter per kano, zeilschip of kar en paard. Dat paard moet zo ongeveer het ongelukkigste beest op de verloederde aarde zijn.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Nieuwe Revu thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Politiek
  • Steve Nestorovski