Recensie | 4 sterren voor Melodrama, het nieuwe album van Lorde

Lorde - Melodrama Wijlen David Bowie noemde haar ‘de toekomst van muziek’ en als Taylor Swift haar ergens spot, is ze...

Lorde - Melodrama

Wijlen David Bowie noemde haar ‘de toekomst van muziek’ en als Taylor Swift haar ergens spot, is ze er als de kippen bij om even vlug een duoselfie op Instagram te posten. Probeer het koppie maar eens nuchter te houden wanneer zulke grootheden nadrukkelijk naar je hand dingen.

Zeker wanneer je een even bijdehant als onzeker tienermeisje bent, zoals Lorde toen ze een jaar of vier geleden vanuit het betrekkelijke niets (nou ja, vanuit Nieuw- Zeeland) ineens uitgroeide tot een wereldster. Terecht ook, want haar singles Royals en Tennis Court waren briljante popminiatuurtjes, vol raak venijn en ver verwijderd van de mierzoete, eenhoorns-die-regenbotenschijten-pop van iemand als Katy Perry.

Nu is ze bijna 21 en stonden de grote songschrijvers en producers uit Amerika te dringen om een steentje aan Melodrama bij te dragen. Het is knap dat Lorde zichzelf niet laat ondersneeuwen door al die zware jongens en op elk liedje haar eigen, unieke stempel weet te drukken. Nu al een van de lekkerste popplaten van 2017.