Bijna was Aaron Hernandez de nieuwe OJ Simpson. Nu is hij dood

Hij moest de nieuwe OJ Simpson worden, Aaron Hernandez. De NFLster zat een levenslange gevangenisstraf uit voor moord op...

Hij moest de nieuwe OJ Simpson worden, Aaron Hernandez. De NFLster zat een levenslange gevangenisstraf uit voor moord op een andere American football-speler, toen hij terechtstond voor een dubbele moord een jaar eerder. Erik Brouwer bezocht het proces in Boston, dat kort na de uitspraak een bizarre wending kreeg.

Fotografie Getty Images

De zaak Commonwealth vs Aaron Hernandez wordt op vrijdag 7 april om 09.24 uur afgesloten. Na 24 dagen getuigenissen van zeventig mannen en vrouwen zegt rechter Locke: ‘Jury, u kunt zich nu terugtrekken om te beraadslagen.’

Een week later is er nieuws. Rechtszaal 906 loopt weer vol. De nabestaanden zitten op de eerste drie rijen. Shayanna Jenkins-Hernandez zit op de vierde rij tussen twee vriendinnen. Ze heeft een zakdoekje in haar hand en huilt al als de jurywoordvoerster op het punt staat het oordeel voor te lezen. Hernandez wordt vrijgesproken voor eerstegraads moord en hij krijgt alleen 4 tot 5 jaar voor illegaal wapenbezit. Familieleden van de slachtoffers lopen huilend weg. Hernandez omhelst zijn advocaten. Hij huilt geluidloos. Zijn verloofde snikt luid.

Raadsman Jose Baez heeft hernieuwde hoop. Hij noemt Commonwealth vs Aaron Hernandez deel 1 ‘een zaak die te winnen viel’ en hij overweegt Hernandez te gaan helpen in hoger beroep. Baez heeft nu al zijn eerstegraads moordzaken gewonnen en zijn cliënt kan volgens hem met een beetje geluk de nieuwe OJ Simpson worden.

Hernandez is daar nu nog niet mee bezig. Hij omhelst zijn advocaten opnieuw en houdt pas op met lachen als de beveiligingsmensen hem naar de uitgang begeleiden. Vlak voor de deur draait hij zich om. Hij mimet ‘I love you’ naar zijn verloofde, die een paar dagen eerder nog naar de rechtbank kwam met hun 4-jarige dochtertje Avielle. Hij lacht nog steeds als hij de deur opent en naar het busje loopt dat hem terug naar de gevangenis zal brengen.

Lees de hele reconstructie over de moordzaken van Aaron Hernandez op Blendle.