Geheime schuilplaats RAF-terroristen ontdekt

Groenarbeiders hebben in een bos bij Hamburg een geheime schuilplaats ontdekt die mogelijk van de voormalige extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion is. Volgens de deelstaatrecherche bevond zich in de geheime ruimte een ingegraven kunststof vat met vloeistof en schriftelijk materiaal.

RAF terroristen compositiefoto

Waarschijnlijk is de schuilplaats al tientallen jaren niet meer gebruikt. De aanwezige documenten stammen namelijk uit de jaren tachtig. Ze waren gewikkeld in plasticfolie en zijn meegenomen voor verder forensisch onderzoek. De politie heeft het omringende bosgebied uitgekamd, maar geen andere schuilplaatsen gevonden.

De terreurgroep RAF werd in 1970 opgericht door Andreas Baader en Ulrike Meinhof en heeft meerdere moorden, ontvoeringen en bankroven op zijn conto staan. De groep hief zichzelf in 1998 op. Tot de dag van vandaag zijn drie RAF-terroristen voortvluchtig: Ernst Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. De recherche vond in de bossen van Hamburg geen aanwijzingen voor de aanwezigheid van de RAF-voortvluchtigen.

Misdaadjournalist Erik Brouwer schreef onlangs deze uitgebreide reportage over de vlucht van de drie Duitse terroristen, die zich mogelijk schuilhouden in Nederland.

Misdaad
  • Bundeskriminalamt