Toren C - O, kom er eens kijken

Nergens gedijt de kindervriend beter dan in de kantoorcultuur van Toren C. De tl-verlichting, de abominabele automatenk...

Nergens gedijt de kindervriend beter dan in de kantoorcultuur van Toren C.

De tl-verlichting, de abominabele automatenkoffie, de meetings, de systeemplafonds, die ene collega die altijd heeft zitten kakken vlak voordat je naar de wc gaat; slechts weinig spreekt zo tot de verbeelding als de dagelijkse sleur op kantoor.

Daar waar Edgar ooit onder de tabberd moest duiken om Sinterklaas vrolijk te maken (‘Bij het randje Edgar, bij het randje’). Legendarischer dan die Debiteuren Crediteuren-klassieker wordt goedheiligman-gerelateerde kantoorhumor niet. Toch nemen ook Margôt Ros en Maike Meijer het kantoorleven al jaren magistraal op de hak in Toren C. Flauwe ideeëndiarree, zegt de enkele criticaster. De leukste absurdistische Humor sinds Jiskefet, zeggen de talrijke devote fans. Wij van Revu sluiten ons in dit geval graag aan bij de numerieke meerderheid, die van de fans.

In deze Sinterklaas-special wil Wim de Sint niet meer spelen, gaat Els rond met banketstaaf, zetten goedbedoelde gedichten kwaad bloed en worden surprises woedend weggesmeten.

DK (4 december, 21.55 uur, NPO3)