Winnaar en verliezer van de dag: Martin Garrix vs. WikiLeaks

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met co...

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met complimenten en modder te smijten. Dus doen we dat wel.

Winnaar van de dag: Martin Garrix

https://www.youtube.com/watch?v=A64qCEJtt_I

Noem zijn muziek gerust commerciële meuk, het zal Martin Garrix een worst wezen. De Nederlandse dj is mateloos populair in Amerika en trad afgelopen nacht live op in The Tonight Show van Jimmy Fallon. Samen met zangeres Bebe Rexha bracht hij hun hit In The Name of Love voor een miljoenenpubliek ten gehore. En ditmaal stond Martin niet achter de draaitafel, maar bespeelde hij een gitaar. Prima debuut op de Amerikaanse televisie.

Verliezer van de dag: WikiLeaks

De kruistocht van WikiLeaks om overheidsgeheimen te onthullen, heeft als ongewenst bijeffect dat de privacy van honderden onschuldige burgers in het geding komt. Getroffen zijn onder anderen slachtoffers van seksueel misbruik, zieke kinderen en psychiatrisch patiënten, zo blijkt uit een onderzoek van Associated Press.

Pogingen om WikiLeaks-oprichter Julian Assange om een reactie te vragen, slaagden tot nu toe niet. Een serie vragen die op zijn site werd achtergelaten was op dinsdag nog niet beantwoord.  Het op grote schaal openbaar maken van persoonlijke informatie staat op gespannen voet met de claim van WikiLeaks dat het juist een voorvechter van privacy zou zijn.