Bij de koffie: België met half been in de finale, Roma-kinderen in Nederland uitgebuit en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Voormalig profvoetballer Henk Vos deelt kopschop uit

Henk Vos, ex-profvoetballer van onder andere Feyenoord en RBC, wordt verdacht van mishandeling. Hij zou een beveiliger op het festival Westlandse Cross in Honselersdijk in zijn gezicht hebben geschopt. De man heeft op vier plaatsen zijn neus gebroken.

Groot onderzoek uitbuiting Roma-kinderen

De politie doet een onderzoek naar vier netwerken van Roma-zigeuners die in Nederland maar ook in andere landen kinderen zou aanzetten tot stelen en bedelen. Dat heeft het landelijk parket bekend gemaakt.

België met half been in de finale

Oké, misschien een beetje voorbarig, maar als België vanavond minimaal een puntje tegen Zweden pakt, ligt de weg naar de finale open. Dan worden de Rode Duivels tweede in de groep en komen ze aan de linker kant van het schema te staan. Aan de rechterkant van het schema staan grootmachten Spanje, Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Als België vanavond niet verliest, komt de ploeg op de plek E2 in het bovenstaande schema. Op F1 komt waarschijnlijk Portugal. En die bakken er weinig van dit toernooi. Je begrijpt, we leggen er graag wat druk op bij de Belgen.

Demonstranten gooien zich voor auto Henk Kamp

Minister Kamp van Economische Zaken had dinsdagavond grote moeite om het provinciehuis in Groningen te verlaten. Tientallen actievoerders tegen de gaswinning in de provincie probeerden zijn auto tegen te houden.