'Vrouwtjeseenden gebruiken auto’s om hun verkrachters te vermoorden'

In 2013 won Kees Moeilker de lg Nobelprijs door homofiele necrofilie onder eenden te constateren. Inmiddels weten we all...

In 2013 won Kees Moeilker de lg Nobelprijs door homofiele necrofilie onder eenden te constateren. Inmiddels weten we allemaal dat de eend tot de meest lugubere dieren ter wereld behoren. We spraken erover met boswachter Arjan Postma.

Vooral de mannetjes zijn ziekelijke figuren, te weten dat vrouwtjes verkrachten voor hen tot de waan van de dag behoort. Maar de vrouwtjes zijn slimmer en lijken een nieuwe tactiek te hebben om af te rekenen met de sekswellustelingen.

"Ik heb vier keer gezien dat een vrouwtje met een mannetje achter zich aan langs een polderweg vloog, om op het laatste moment voor een auto langs te duiken. Omdat de mannetjes blind achter de vrouwtjes aanvliegen, zien zij het naderende gevaar niet en worden zij geschept door de auto."

Oproep

De nieuwe tactiek is nog niet door veel mensen waargenomen. Postma doet dan ook een oproep.

"De mensen die regelmatig over een polderweg rijden kunnen mij helpen door iedere keer wanneer ze langs zo’n weg rijden het aantal dode mannetjeseenden (te herkennen aan de groene kop) te tellen."

Tekst: Daan Wassili

 Het uitgebreide interview met Arjan Postma lees je op Blendle of in de Nieuw Revu die nu in de winkel ligt