Caroline van der Plas reageert op schokkende geruchten rondom ex-man

Caroline van der Plas en haar kinderen hebben voor het eerst gereageerd op het verhaal dat haar ex-man vanwege hun vechtscheiding een zelfmoordpoging zou hebben gedaan.

Caroline van der Plas

Aan tafel bij Vandaag Inside kwam eerder deze week de biografie Met de trekker naar de macht (verschijnt 3 november) over Caroline van der Plas ter sprake. Volgens tafelgast Özcan Akyol schijnt de schrijfster van het boek, Algemeen Dagblad-journaliste Marcia Nieuwenhuis, nieuw licht op een zwarte bladzijde uit het leven van de BBB-partijleider en haar kinderen. De vader van de twee zoons van Caroline zou zichzelf bijna van het leven hebben beroofd toen duidelijk werd dat hij zijn kinderen niet meer mocht zien.

Samen met haar twee kinderen - Ryan en Kyle - liet Van der Plas van zich horen in een uitzending van Shownieuws. 'De door mevrouw Nieuwenhuis geschetste gebeurtenissen rond de scheiding, komen niet overeen met onze werkelijkheid. Dit hoofdstuk in ons leven hebben we (niet zonder reden) 13 jaar geleden afgesloten', aldus Caroline, Ryan en Kyle. 'Wij hebben er destijds zélf voor gekozen om geen contact meer te willen met hem.' Het verbreken van het contact zouden haar zoons en Caroline zelf meer rust hebben gegeven.

Ex-man Dennis

Voor haar biografie sprak Nieuwenhuis met verschillende mensen uit het leven van Caroline van der Plas. Zo ook met haar ex-man en vader van haar twee kinderen, Dennis Grippeling. De AD-journaliste kreeg tijdens haar ontmoeting met Dennis te horen over de scheiding en dat hij zijn kinderen niet meer mocht zien. Op een gegeven moment werd het Grippeling te veel en wilde hij van de Waalbrug in Nijmegen. De politie wist dat destijds te voorkomen.

Van der Plas zou Marcia Nieuwenhuis hebben gevraagd om dit deel van haar leven niet op te nemen in haar boek, maar dat was dus aan dovemansoren gericht.

Politiek
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie