Hogeschool breekt met Jasper Rekers (BBB) wegens nazi-tweets

Onlangs stuurde BoerBurgerBeweging Rekers de laan uit wegens nazi-tweets die hij enkele jaren geleden had verstuurd via een anoniem account. Gisteren werd bekendgemaakt dat zijn contract met Hogeschool Saxion ook is verbroken. Wegens dezelfde reden.

Jasper Rekers

Een bittere pil voor Jasper Rekers. Niet alleen raakte hij zijn plekje kwijt bij de BBB, maar nu óók nog op hogeschool Saxion. Hier was Rekers werkzaam als docent bij de academie School of Commerce & Entrepreneurship.

Schorsing

Vlak na de berichtgeving van het ANP over de haattweets van Jasper Rekers, schorste Saxion de politicus. Rekers plaatste zo'n twee jaar lang via een anoniem account haattweets over politici. Zo noemde hij vanaf zijn anonieme account minister-president Mark Rutte een 'NSB'er'. Volgens de hogeschool pasten die tweets absoluut niet bij de voorbeeldfunctie die je als docent hebt.

'Samen is geconstateerd dat het handelen van de docent heeft geleid tot een complexe arbeidsrelatie waardoor deze niet meer houdbaar is', aldus de woordvoerder van hogeschool Saxion tegen het ANP.

Politiek
  • ANP
  • ANP