De beste boeken over true crime van dit moment 

Het is nu een wijdverbreid cultureel fenomeen, maar het true crimegenre begon op het papier. Truman Capote's veelgeprezen In Cold Blood, gepubliceerd in 1966, wordt door velen beschouwd als het originele true crime-boek, terwijl de tv-serie Making a Murderer en White House Farm beide boeken waren voordat ze op onze schermen verschenen. Als je op de hoogte bent van je favoriete podcast over true crime en je afvraagt ​​waar je heen moet, dan is hier onze selectie van de beste boeken over misdaad, van massamoorden tot bedrijfsschandalen. 

Boek

What Lies Beneath van Peter Faulding  

Tientallen jaren lang heeft particuliere forensische zoekexpert Peter Faulding onderzoekers geholpen de geheimen van de meest aangrijpende en verwarrende plaats delicten van het land te ontdekken. Nu vertelt Peter voor het eerst zijn levensverhaal. Van het verkennen van grotten en tunnels in je jeugd tot het worden van een pionier op het gebied van zoek- en reddingstechnieken en het werken aan enkele van de meest spraakmakende moordzaken van Groot-Brittannië: Peter's buitengewone verhaal over een leven en carrière waarin hij anderen heeft geholpen, zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. 

Bad Blood van John Carreyrou 

John Carreyrou documenteert de opkomst en schokkende ineenstorting van de miljardenbiotech-startup Theranos in dit meeslepende verhaal over bedrijfsfraude en ambitie. In 2014 beloofde Theranos een revolutie teweeg te brengen in de medische industrie met een machine die bloedonderzoek zowel sneller als gemakkelijker zou maken. Met de charismatische Elizabeth Holmes aan het roer, en gesteund door investeerders als Larry Ellison en Tim Draper, werd het bedrijf gewaardeerd op ruim $9 miljard. Het probleem was dat de technologie niet werkte. 

Strangeways Unlocked van Neil Samworth

Dit grimmig grappige en verwoestende verslag van het leven in de gevangenis vertelt het verhaal van degenen die aan de verkeerde kant van de celdeur staan. Het is geschreven door Neil 'Sam' Samworth, die elf jaar lang gevangenisofficier was bij HMP Manchester en gangsters, seriecriminelen en degenen die zojuist slechte beslissingen hadden genomen, bewaakte. Dit paginadraaiende verhaal, waarin rellen, vetes, gevechten en onrechtvaardigheden aan de orde komen, is een aangrijpend exposé van het disfunctionele leven achter de tralies in het moderne Groot-Brittannië.

I Am A Killer van Danny Tipping en Ned Parker 

Gebaseerd op de gelijknamige Netflix-documentaire, kruipen Ned Parker en Danny Tipping in I Am A Killer in de huid van enkele Amerikaanse moordenaars en ontdekken wat hen motiveerde om hun misdaden te plegen. Door exclusieve toegang te krijgen tot gevangenen in de zwaarbeveiligde gevangenissen die ze nu hun thuis noemen, door met de families van de dader te praten en door politie- en gerechtelijke documenten te onderzoeken, hebben de auteurs een fascinerend, intiem portret gecreëerd van enkele van Amerika's meest destructieve en gevaarlijke criminelen.

In Cold Blood van Truman Capote 

In de vroege ochtend van 15 november 1959 braken Dick Hickock en Perry Smith in in het huis van Herbert Clutter. Toen ze ontdekten dat er geen geld in huis was, vermoordden de twee mannen Herb, zijn vrouw en zijn twee jongere kinderen op brute wijze. Vakkundig onderzocht en krachtig suggestief, biedt In Cold Blood van Truman Capote inzicht in de aard van het Amerikaanse geweld. 

Deze true crimeboeken zijn absoluut aanraders, maar ze zijn over het algemeen niet echt geschikt om te lezen voor het slapengaan. Lees meer op Betsquare.com voordat je op bed gaat.

Dat is een stuk minder eng dan al die true crimeboeken en kan er ook nog eens voor zorgen dat jij een lekker prijsje binnen haalt. Een win-win, want daardoor kun je uiteindelijk weer meer true crime leesvoer kopen. En wie weet word jij wel een echte gokexpert!