Informateur Putters: 'Deze partijen kunnen volgende stap zetten'

Het lijkt erop dat het de nieuwe informateur toch is gelukt om de samenwerking tussen de vier partijen PVV, BBB, NSC en VVD vlot te trekken.

Kim Putters

Putters liet dinsdagavond weten dat de gesprekken met de partijleiders Wilders, Van der Plas, Omtzigt en Yesilgöz 'resultaat' hebben opgeleverd. De informateur en de politieke kopstukken verbleven twee dagen op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. Het was voor het eerst onder leiding van Putters dat alle vier de partijen met elkaar aan tafel zaten.

Kim Putters zal donderdag - na vier weken als informateur - met zijn eindverslag komen. Gisteravond gaf hij al een tipje van de sluier. Volgens hem zou het het meest logisch zijn als deze vier partijen een 'volgende stap' gaan zetten. Over wat die 'volgende stap' precies inhoudt, wilde Putters niets kwijt.

Reactie partijleiders

Dilan Yesilgöz en Geert Wilders wilden geen enkele reactie geven op de onderhandelingsgesprekken op het landgoed, volgens Caroline van der Plas waren er 'goede gesprekken' gevoerd en volgens Omtzigt was er 'hard gewerkt’. Kortom, we weten nog niks.

Politiek
  • NOS, AD
  • NL Beeld / Regiofotografie