Nieuwe Revu's kijktip: '3 Body Problem'

Als het aan showrunners David Benioff en Dan Weiss had gelegen, was Game of Thrones heel anders afgelopen. Een trio bioscoopfilms: dat moest het machtige slotakkoord worden. HBO zei nee, en de twee braken met de streamingsdienst. Hun nieuwe serie zit bij Netflix, een bedrijf met zakken die diep genoeg zijn om de ambitieuze visie van beide heren te kunnen betalen. Want de 3 Body Problem is monumentaal.

3 Body Problem

Het draait om een reeks mysterieuze sterfgevallen onder wetenschappers in het Engeland van nu. Het spoor leidt terug naar de Chinese Culturele Revolutie van de jaren zestig, en in het bijzonder een geheim Chinees overheidsproject waarin contact werd gezicht met buitenaardse beschavingen.

Het zal toch niet zo zijn dat dit destijds gelukt is? (spoiler: ja). Moet de aarde zich opmaken voor een invasie uit de ruimte? (spoiler: ja). De kijker mag zich ondertussen opmaken voor een epos dat een van ’s werelds aantrekkelijkste actrices (Eiza González) inzet om complexe zaken te verkopen. Cruciaal zinnetje: ‘Wanneer je bewustzijn eindigt in één wereld, kan het blijven voortbestaan in vele andere werelden.’ De lat ligt hoog.

3 Body Problem start 21 maart op Netflix.

Showbizz
  • 3 Body Problem