Premium

Overschatte mensen: Penélope Cruz

De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.

Illustratie Penélope Cruz

Dat is nu eens een slet van de oude stempel. Je hoeft maar te zeggen: ‘Penélope, doe ze open,’ en ze legt haar benen tegen haar schouders, nadat ze eerst haar onderbroek van haar reet heeft gescheurd.

Ze werd geboren in Madrid op 28 april 1974, als dochter van José Manuel Cruz, die zich, zoals vele Spanjaarden, bezighield met het betaald mishandelen van dieren. Per afgeranselde hond, verhongerend paard of koe met de darmen uit het lijf kreeg hij van de Spaanse staat 400 peseta’s, en hij was zo’n kei in z’n vak dat de familie Cruz al snel rijk werd, zodat de moeder, Rosario Cruz-Bamos, niks hoefde uit te voeren, behalve haar man bedriegen met toreadors, hidalgo’s en guitarrista’s.

Rosario leidde haar dochter vanaf jonge leeftijd op tot versierster, seksuele uitdaagster en speelster met de kloten van al wie een lul had. Aldus raak je in om het even welk land algauw in de filmindustrie. De eerste films waarin Cruz een rol had, waren Spaans gesproken kutzooiprenten, waarin ze iemand vertolkte met tieten die groter waren dan de tieten van alle andere cast- en crewleden.

In Amerika, waar ze ten eeuwigen dage geobsedeerd zullen blijven door de memmen van Marilyn Monroe, en ze dus continu op zoek gaan naar wijven met gigantische uiers, kwamen ze Cruz snel op het spoor, en speciaal voor haar maakten ze een remake van een Spaanse film waarin Cruz de snol had mogen uithangen, Abre Los Ojos, en dat werd in Hollywood Vanilla Sky, waarbij Cruz werd gekoppeld aan Tom Cruise. Getweeën maakten ze er een film van waaraan totaal geen touw vast te knopen viel. Wel zorgden een paar pseudo-romantische scènes ervoor, dat Cruise en Cruz ook in het echte leven een stel werden, waarbij het feit dat hun onnozele namen bijkans hetzelfde klonken hun nog meer publiciteit en roem opleverden dan ze, aan de hand van hun bijzonder matige talent, verdienden.

Ik zou godverdomme nog liever met Halina Reijn naar bed willen dan met Penélope Cruz

Op het moment dat de Cruise/Cruz-mythe was uitgewerkt, lieten ze elkaar vallen als een verzwaarde baksteen, waarna Cruz het vervolgens aanlegde met Javier Bardem die, in tegenstelling tot Cruise, tenminste met een Spaans accent kon beffen.

Cruz ontving de ene filmrol na de andere, en alle films die ze naar de vaantjes hielp waren door haar onuitstaanbare bakkes, lijf en lichaamstaal enorme stinkerds. We vergeven het Woody Allen nooit dat zelfs hij in de wolfsklem van Cruz stapte, zodat hij met To Rome with Love de slechtste film uit z’n carrière veroorzaakte.

Hetzelfde gold voor Pedro Almodóvar, die Cruz rijkelijk betaalde om van Dolor y Gloria de belabberdste film te maken die een loser als Almodóvar in de toppen van z’n vingers had zitten.Op de vraag ‘Zou je met Penélope Cruz naar bed willen?’ antwoordt 99,99 procent van de mannen: ‘Ja, graag.’ Ik antwoord: ‘Ik zou godverdomme nog liever met Halina Reijn naar bed willen.’ Tjonge.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Nieuwe Revu thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Showbizz
  • Steve Nestorovski