Premium

Overschatte mensen: Femke Halsema

De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.

Illustratie Femke Halsema

Ze werd te Haarlem geboren op 25 april 1966, als dochter van Sjoerd Halsema, een socialistische verzetsleider, maar waartegen hij zich verzette was voor niemand duidelijk, in het minst voor hemzelf. Haar moeder was Sjaan Halsema-Van der Dikkert, die haar linkse gedachtengoed wilde bewaren voor het nageslacht, maar vergat om het te onthouden. Halsema was totaal gebrainwasht door haar ouders en kreeg al snel sympathie voor de PvdA, die al eeuwenlang de Nederlandse burger op het verkeerde been zet. Tijdens haar studie had ze als bijbaantje een zitje in de werkgroep Politie en Allochtonen, die moest aantonen dat de politie veel te zachtaardig was voor al die allochtonen die drugs dealden, nooit werk zochten, hun vrouwen sloegen, op gestolen brommers rondreden en geen Nederlands wilden leren. Halsema verliet de werkgroep toen alle andere leden het opnamen voor de politie en niet voor de allochtonen.

Ook kreeg ze het aan de stok met de partijleiding van de PvdA, omdat die niet akkoord ging met haar standpunten, bijvoorbeeld inzake een gratis maandloon voor alle invaliden, een verpleegster die meer moest worden betaald dan een chirurg, vluchtelingen uit derdewereldlanden die meteen nadat ze van de boot kwamen een job dienden te krijgen als op z’n minst assistent-directeur en een nieuw likje verf van het Anne Frank Huis.

Om te bewijzen dat ze groen was, viste ze persoonlijk enige plastic flessen op uit de oceaan

Halsema stapte over naar GroenLinks, en om te bewijzen dat ze groen was stopte ze met roken, ging ze in het bos bomen knuffelen, droeg ze nog uitsluitend geitenwollen beha’s, viste ze persoonlijk enige plastic flessen op uit de oceaan, kocht ze een elektrische brommer en veegde ze, nadat ze achter een struik had gescheten, haar kont af met mos en dorre bladeren.

Ze verliet de politiek en werd columniste voor de Volkskrant en De Correspondent, waarbij haar columns vooral handelden over de nadelen van de maandelijkse vrouwelijke ongesteldheid, het braden van tofoe en seitan, het zelf prei planten in je moestuin, het ontharen der oksels zonder dat dit schade toebrengt aan het klimaat en de overschatting van het mannelijke orgasme.

Toen stierf de burgemeester van Amsterdam, en in die al te politiek correcte stad wilden ze nu voor het eerst een vrouwelijke burgemeester. Halsema smeekte om die job aan haar te geven, ze smeekte en smeekte, tot ze werd ingehuldigd. En nu is ze een van de meest te mijden Amsterdamse burgemeesters aller tijden.

Ze is getrouwd met een zekere Oey, die films maakt waar niemand ooit een halve minuut van heeft bekeken, en ze hebben ook een zoon die gewapend rondloopt en beweert dat z’n geladen revolvers slechts piefpafpoefpistooltjes zijn. Voor ik het vergeet: Halsema is fysiek erg onaantrekkelijk. 

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Nieuwe Revu thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Politiek
  • Steve Nestorovski