Recensie: 4 sterren voor het album Mighty Night van Baby Galaxy

Baby Galaxy - Mighty Night Matthijs van Nieuwkerk introduceerde de minuut van Case Mayfield met de vaststelling dat h...

Baby Galaxy - Mighty Night

Matthijs van Nieuwkerk introduceerde de minuut van Case Mayfield met de vaststelling dat het opmerkelijk is dat Mayfield, ondanks zijn Volendamse afkomst, totaal andere muziek maakt dan de Jantjes Smit en BZN’s van deze wereld. Mayfield antwoordde dat dierentuinen verboden dienen te worden. Terecht natuurlijk. Kan hij er wat aan doen dat de muzikale ambities van zijn dorpsgenoten de enige reden zijn dat Mick’s Rijmwoordenboek ook buiten Sinterklaastijd op respectabele bezoekcijfers mag rekenen?

Baby Galaxy klinkt op dit debuut totaal anders dan de vasteloavend-artiesten waar thuisstad Maastricht bekend om staat. De gitaren schuren als een gecrashte motorrijder in korte broek over het asfalt van de A2. Mighty Night is een voortdurend gevecht tussen liedjes en herrie, waarbij de luisteraar als lachende derde uit de bus komt. Een bus zonder vering, met Marco Bakker als chauffeur. Genieten dus.

Baby Galaxy - Mighty Night: 4 sterren