Veroordeling van de week: stalker krijgt 120 uur werkstraf

Een 49-jarige man uit Rheden is veroordeeld voor het stalken van zijn ex-partner. Hiervoor kreeg hij een werkstraf van 1...

Een 49-jarige man uit Rheden is veroordeeld voor het stalken van zijn ex-partner. Hiervoor kreeg hij een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, opgelegd.

De stalking begon met het achterlaten van een roos met een briefje in een restaurant waar de vrouw met een vriendin aan het eten was. Daarna is de stalking verder gegaan met het sturen van vele berichten, met name via WhatsApp. Ook nadat de man een belagingsbrief heeft ondertekend, waarin stond dat de vrouw op geen enkele manier meer contact met hem wil, behalve bij de overdrachtsmomenten van hun dochtertje, bleef hij doorgaan met het sturen van berichten en het op straat aanspreken van de vrouw.

Gelet op het feit dat de man niet eerder in aanraking is gekomen met justitie, vindt de rechtbank het niet passend om een voorwaardelijke straf in de vorm van een gevangenisstraf – zoals door de officier van justitie geëist – op te leggen.