Bij de koffie: Kaikoura eindelijk bereikt, Dijsselbloem boos en nog meer woede

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Kaikoura eindelijk bereikt

Het is de Nieuw-Zeelandse marine eindelijk gelukt kustplaats Kaikoura te bereiken. Sinds Nieuw-Zeeland werd getroffen door een zware aardbeving zitten er in Kaikoura zeker duizend mensen vast. Onder hen ook Nederlanders. De marine pikt mensen op, maar bevoorraadt de van de rest van het land afgesneden kustplaats ook met levensmiddelen.

Dijsselbloem boos op Johnson

Minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem uit stevige kritiek op de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, die eerder dit jaar fanatiek pleitte voor brexit. Volgens Dijsselbloem heeft Johnson met onwaarheden het Britse volk misleid. In het fameuze BBC-programma Newsnight adviseerde Dijsselbloem Johnson een eerlijker verhaal te vertellen.

Erdogan hekelt België

Nog meer woede. De Turkse premier Erdogan heeft België beschuldigd van het steunen van aanhangers van de Koerdische vrijheidsbeweging PKK. Ook zouden onze Zuiderburen volgelingen van geestelijke Fethullah Gülen ondersteunen. En ook dat stuit tegen het zere been van Erdogan, die Gülen verdenkt van het organiseren van de coup in juli.