Bij de koffie: Monasch buitenspel, Clinton vrijuit en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Jacques Monasch geen lijsttrekkerskandidaat PvdA

Dat heeft het partijbestuur van de Partij van de Arbeid besloten. Zojuist werd het nieuws bekendgemaakt middels een persverklaring. Daarin hekelt de partij het feit dat Monasch voorstander was van het 'flitslidmaatschap' en als lijsttrekker invloed wilde uitoefenen op het verkiezingsprogramma. Monasch reageert teleurgesteld: eerder werd op het partijcongres besloten dat er een lijsttrekkerverkiezing zou komen.

FBI gaat Clinton niet vervolgen

De Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft opnieuw de gewraakte e-mails van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton tegen het licht gehouden. Ze zijn tot dezelfde conclusie gekomen: het was stom de mails via een ongecontroleerde server te sturen, maar strafbaar was het niet. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is - uiteraard - furieus.

Zwarte Piet blijft zwart

Althans, in de meeste gemeenten in Nederland. Alleen in Amsterdam en Heemstede is Zwarte Piet verleden tijd.