Bij de koffie: eerste drone-aanval IS, strafeis in moordzaak Nicole van den Hurk en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Roemenen opgepakt voor dodelijke vechtpartij op de Wallen

In Brussel zijn drie mannen aangehouden voor de dodelijke vechtpartij begin vorige maand op de Wallen in Amsterdam. Daarbij overleed een 32-jarige man uit Voorthuizen.

De verdachten zijn dit weekend aangehouden. Hun arrestatie werd in het tv-programma Opsporing Verzocht bekendgemaakt.

Nieuw album Depeche Mode op komst

Er komt een nieuw album van Depeche Mode. De opvolger van Delta Machine heet Spirit en ligt in de lente van 2017 in de winkels, dat maakte de band tijdens een livestream vanuit Milaan bekend.

Ter promotie van het album komt de band volgend jaar ook tijdens hun tournee naar Nederland. Op 7 mei staan de heren in de Ziggo Dome.

Eindelijk strafeis in moordzaak Nicole van den Hurk

Het Openbaar Ministerie formuleert woensdag de strafeis tegen Jos de G., die terechtstaat voor de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk (15). Dat gebeurt bij de rechtbank in Den Bosch.

Nicole verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november dat jaar werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

Eerste drone-aanval Islamitische Staat

Bij de voor zover bekend eerste drone-aanval door een groep gelieerd aan terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Irak zijn twee Koerdische peshmerga-strijders om het leven gekomen. Ook raakten twee Franse militairen, die de Koerdische strijders trainen, zwaargewond. Dat meldt Le Monde.