8bit Football is next-level briljant

De retrostijl van 8bit Football werkte al goed bij afbeeldingen van bekende voetballers en legendarische spelsituaties,...

De retrostijl van 8bit Football werkte al goed bij afbeeldingen van bekende voetballers en legendarische spelsituaties, maar de filmpjes zijn next-level briljant.

Clarence Seedorf door de jaren heen, met wisselende haardracht en tenues? Check. De basiself van het Ajax dat in 1995 de Champions League won? Check. De wissel Krul voor Cillessen op het WK in Brazilië? U voelt ’m al aankomen: check.

Maar ook Maradona’s hand van god, Zidane’s kopstoot tegen Materazzi en de Colombiaanse keeper Higuita die de bal met een halve salto uit de kruising plukt: 8bit-football.com is alweer vier jaar dé plek op internet om gepixelde voetbalplaatjes te verzamelen.

Lees ook: Een ode aan René Higuita en zijn scorende discipelen

Liever bewegend beeld? De filmpjes van 8bit Football zijn helemaal het bekijken waard. De wonder-kopgoal van Van Persie tegen Spanje bijvoorbeeld, of die rare banaanbal van Roberto Carlos tegen Frankrijk.

Voor de liefhebber van voetbal en retro-computergames is 8bit Football dé plek voor werkontwijkend gedrag. Het knullige jarentachtigstijltje is al zeker drie decennia leuk om naar te kijken, mooi dat voetbalfans hun lol op kunnen met plaatjes en filmpjes van hun helden.

????

https://www.youtube.com/watch?v=R7QuJ1cjNlA