VIDEO: wat er met de aarde gebeurt als alle mensen verdwenen zijn

De mens is een schimmelvlek op de aarde die alles naar de klote helpt. Maar wat zou er met de aarde gebeuren als alle me...

De mens is een schimmelvlek op de aarde die alles naar de klote helpt. Maar wat zou er met de aarde gebeuren als alle mensen in een keer zouden verdwijnen?

Mind Warehouse stelde zichzelf deze vraag en probeerde in deze video een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen van de gevolgen. Volgens de breinen achter het vermakelijke YouTube-kanaal zou het 100 miljoen jaar duren voordat alle restanten van de mensheid zijn verdwenen en buitenaardse wezens dus geen enkel spoor van ons meer zullen vinden.

Lees ook: VIDEO: Zo ziet de aarde eruit bij 3,5 graad opwarming

Even een korte schets: al snel valt alle elektriciteit uit, de natuur krijgt vat op alles wat de mens heeft gebouwd, er komt een 'battle of the pets' (waarbij de grootste honden het zullen overleven), gefokte koeien vallen dood neer, de walvissenpopulatie stijgt, lucht wordt zuiverder, vogels keren terug naar de plekken waar ze eigenlijk thuis horen... Kortom: de aarde zal opbloeien.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=Wy7Q6wazD_E

De beelden zijn afkomstig uit de serie Life After People, die is uitgezonden op History Channel.