Winnaar en verliezer van de dag: Afghaanse voetbaldames vs. Pavel Kulizhnikov

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met co...

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met complimenten en modder te smijten. Dus doen we dat wel.

Winnaar van de dag: Afghaanse voetbalsters

Als onderdeel van een deal tussen Hummel en de Afghaanse voetbalbond spelen de Afghaanse voetbalspeelster voortaan in een tenue met een ingebouwde hoofddoek. Het is voor het eerst dat vrouwen met bedekte haren een wedstrijd kunnen gaan spelen. Hummel-ontwerper Paul Fitzgerald: "Vanaf het begin was het al duidelijk dat dit shirt erg belangrijk was. Het is een ontwerp waar Hummel ontzettend trots op is."

Verliezer van de dag: Pavel Kulizhnikov

Topschaatser Pavel Kulizhnikov is betrapt op het gebruik van meldonium, zo heeft zijn coach Dimitri Dorofejev vandaag bevestigd naar aanleiding van berichten in de Russische media.

Bij de Nederlandse schaatser Kjeld Nuis overheerst boosheid nu zijn concurrent betrapt is. "Als dit allemaal waar is, dan heeft hij me zoveel afgepakt de afgelopen periode. Ik vind het een verschrikkelijke dag. Niet alleen voor mij, maar ook voor het schaatsen", aldus Nuis, die eind februari achter de Rus tweede werd op het WK sprint.

Nog een aantal reacties van andere schaatsers: