Bij de koffie: Nederlandse politie uitgerust met mitrailleur, hond loopt halve marathon en meer

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Dit gebeurde er terwijl je lag te slapen.

Nederlandse politie krijgt mitrailleurs

De politie zet zwaar geschut in om een aanslag te voorkomen. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis mogen agenten met mitrailleurs patrouilleren in winkelcentra, stations en op andere openbare plekken. Lees verder.

Van Gaal biedt ontslag aan

Louis van Gaal heeft dinsdag een gesprek met Manchester United-directeur Ed Woodward over zijn toekomst bij de Premier League-club. The Guardian meldde gisteravond laat dat het gesprek volgt nadat Van Gaal zaterdag na de 1-0 thuisnederlaag van United tegen Southampton zijn ontslag zou hebben aangeboden. Lees verder.

Hond loopt per ongeluk halve marathon

De Amerikaanse hond Ludivine heeft per ongelijk een halve marathon gelopen. De viervoeter werd even naar buiten gelaten voor een plasje, maar ontsnapte en raakte verzeild in het sportevenement in Elkmont, Alabamba. Ludivine werd uiteindelijk zevende. Lees verder.

Regering VS beschuldigt Poetin van grootschalige fraude

Voor het eerst heeft de Amerikaanse regering de Russische president rechtstreeks beschuldigd van corruptie. In een documentaire van de BBC zegt onderminister van Financiën Adam Szubin dat Poetin corrupt is en dat de Amerikaanse regering dat al 'vele, vele jaren' weet. Poetins woordvoerder noemde de beschuldigingen tegen de president 'pure verzinsels'. Lees verder.