Winnaar en verliezer van de dag: Banksy vs. Tavi Castro

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met co...

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met complimenten en modder te smijten. Dus doen we dat wel.

Winnaar van de dag: Banksy

Straatkunstenaar Banksy heeft op een gebouw tegenover de Franse ambassade in Londen een kritische muurschildering gemaakt. Met de tekening wil hij aandacht vragen voor de manier waarop er wordt omgegaan met de vluchtelingen in 'De Jungle' bij Calais. De schildering is gebaseerd op een poster van de musical Les Miserables en toont een meisje met tranen in haar ogen. Onder haar ligt een blikje traangas. Ook bevat de tekening een QR-code. Die linkt naar een video waarin te zien is hoe de Franse politie traangas en rubberen kogels gebruikt tijdens een inval in het kamp. Lees verder.

Lees ook: Banksy tekent ‘vluchtelingzoon’ Steve Jobs in kamp Calais

Verliezer van de dag: Tavi Castro

De in Nederland populaire Mexicaanse bodybuilder Tavi Castro heeft vanochtend op de A2 zijn rode Maserati aan puin gereden.