Foutje, bedankt: blunderende Baudet kondigt verkeerde band aan voor zijn Forum Outside-festival

Thierry Baudet is op X (voorheen Twitter) druk bezig met het promoten van zijn FvD-festival Forum Outside, komende zondag in het Gelderse Eefde. Vol trots tweette Baudet gisteren dat de legendarische Nederlandse hardrockband Vandenberg het festival zal openen. Klein probleempje: de oprichter van die band, gitarist Adje Vandenberg, reageerde op X direct dat hij van niks weet. En zeker niet van plan is om op te komen dagen.

Thierry Baudet

Het zit zo: in de gloriedagen van Vandenberg (midden jaren tachtig, toen ze met Burning Heart een wereldhit scoorden) was de zanger van die band Bert Heerink. Over hem tweette Adje Vandenberg: ‘Dit verwarde heerschap heb ik wegens wangedrag in 1986 uit mijn band moeten zetten.’ Welnu, deze Bert Heerink treedt komende zondag dus wél op tijdens het Forum-festival. Alleen niet met de band Vandenberg, zoals Baudet abusievelijk op X verkondigde. En afgaand op de pinnige reactie van Adje Vandenberg, hoeft Thierry zijn band voor eventuele komende edities van het Forum-festival ook niet te benaderen.

Thierry Baudet staat natuurlijk zelf wel op het programma als lijsttrekker van de partij. Hij zal om 11 uur op het podium verschijnen. En om 13 uur. En, waarom ook niet, ook nog eens om 20 uur.

Politiek
  • X
  • NL Beeld / Regiofotografie