Bij de koffie: Amsterdamse moskee in verband gebracht met terrorisme en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Bestuur Amsterdamse moskee in verband gebracht met terrorisme

Twee bestuursleden van de Amsterdamse Arrayan-moskee blijken in beeld van opsporingsdiensten vanwege radicalisering en jihadisme. De islamitische vereniging Arrayan heeft toezegging gekregen een omvangrijk bouwplan in Amsterdam-Noord, terwijl de voorzitter, Aziz Oilkadi (foto), wordt gevolgd.

Een ander bestuurslid blijkt lid te zijn geweest van de terroristische Hofstadgroep rond Mohammed B.. Lees verder op de website van De Telegraaf.

Marslander neergestort door rekenfout

Een rekenfout is de Europese Marslander vorige maand fataal geworden. De computer aan boord kreeg foute metingen door. Het systeem kwam daardoor tot de conclusie dat de lander onder het oppervlak van de planeet zat.

In werkelijkheid zat hij in volle vlucht op 3,7 kilometer hoogte.Dat blijkt uit onderzoek dat de Europese ruimtevaartorganisatie ESA vandaag naar buiten heeft gebracht.

Love vestigt NBA-record

Kevin Love heeft een nieuw record gevestigd in de NBA. De speler van Cleveland Cavaliers was in het eerste kwart van het duel met Portland Trailblazers goed voor liefst 34 punten.

Onder de 34 punten in de eerste twaalf minuten zaten liefst acht driepunters.

Nieuw onderzoek in zaak Making A Murderer

Verschillende bewijsstukken uit de moordzaak tegen Steven Avery worden opnieuw onderzocht. Dat heeft zijn advocaat woensdag bekendgemaakt.

Advocate Kathleen Zellner deelde het nieuws op Twitter. Ze gaf daarbij ook aan wat de reactie van Avery was op de overeenkomst, die door beide partijen werd getekend. "Het wordt toch nog een gelukkige Thanksgiving", zou hij vanuit zijn cel hebben verklaard.