Arnold Karskens: 'Ik ben trots op Tanja Nijmeijer'

Tanja Nijmeijer (38) nam de afgelopen jaren namens rebellenbeweging FARC deel aan de vredesonderhandelingen met de Colom...

Tanja Nijmeijer (38) nam de afgelopen jaren namens rebellenbeweging FARC deel aan de vredesonderhandelingen met de Colombiaanse regering. Het is nog niet bekend of de Nederlandse guerrillera opnieuw een rol krijgt na het mislukte referendum van zondag.

Nieuwe Revu vroeg zich af wie Nijmeijer wel denkt dat ze is en belde daarnaast een aantal bekende Nederlanders en betrokkenen om hun mening, waaronder oorlogsjournalist Arnold Karskens.

Karskens over Nijmeijer

"Ik ben best trots op Tanja. Ze heeft de oorlog en de jungle overleefd en droeg haar steentje bij aan de strijd tegen de ongelijkheid in het land. Haar bekentenis over een bomaanslag waarbij een kind om het leven kwam? Dat schreef een Colombiaanse journalist, maar volgens haarzelf was ze er niet bij betrokken. De FARC biedt nu excuses aan waardoor de wonden in de samenleving kunnen helen. Ik heb altijd begrip gehad voor guerrillabewegingen in Latijns-Amerika omdat ik de tegenstelling arm-rijk zag. Daarom begrijp ik dat Tanja zich aansloot bij de FARC. Volgens mij is haar rechtvaardigheidsgevoel oprecht. Ze heeft een realistische kijk op de zaken, constateerde ik tijdens mijn interview met haar, vorig jaar in Cuba. Ze lijkt me de ideale voorlichter voor de FARC als politieke partij. Tanja kent de beweging, is te vertrouwen en spreekt haar talen."

Lees het complete artikel op BLENDLE

https://www.youtube.com/watch?v=i6TN43ykf1s