Muziekrecensies: de nieuwe platen van Klangstof, Mario kartel en Angel Olsen

Onze muziekrecensenten Klaas Knooihuizen en Norbert Pek recenseerden afgelopen week drie albums. De nieuwe platen van Kl...

Onze muziekrecensenten Klaas Knooihuizen en Norbert Pek recenseerden afgelopen week drie albums. De nieuwe platen van Klangstof, Mario Kartel en Angel Olsen.

Klangstof - Close Eyes To Exit

Zo ben je een bescheiden zijproject, zo word je internationaal opgepikt en heet je een belofte. Koen van de Wardt zat in Moss en nam aanvankelijk nog twee bandleden mee, maar doet Klangstof nu met een compleet nieuwe cast. Het Amerikaanse Mind of a Genius-label had de potentie goed door.

De dromerige rock heeft een sterke opbouw en een paar aangename hooks. Soms schuurt het iets té dicht langs Radiohead, maar gezien het eindresultaat zal Thom Yorke ze dat ongetwijfeld vergeven.

Norbert Pek

????

Mario Kartel - Mario Kartel

Yung Felix (bekend van Great Minds en Yellow Claw), Big2 (bekend van The Opposites), Spacekees (bekend van vroeger) en Tellem (niet bekend) maakten een poppie hiphopplaatje dat het vooral moet hebben van zijn spontaniteit.

En dan bedoel ik niet ‘spontaan’ zoals op de datingprofielen van bepaalde vrouwen, die live keihard uit hun oksels blijken te zweten en de ene na de andere voor de spiegel geoefende kutvraag op je af vuren, maar spontaan als in: schoenen uit, biertje open, dansje in je achtertuin, glimlach.

Klaas Knooihuzien

???

Angel Olsen - My Woman

Toen ik onlangs in het kader van een interview drie kwartier tegenover Angel Olsen zat, dacht ik voortdurend: hou je mond eens – wat natuurlijk nogal indruist tegen het idee van een interview. Er kwam werkelijk niets zinnigs uit die vrouw, enkel een modderstroom van algemeenheden, open deuren en liefdesverklaringen aan haar band, familie en fans.

Onbegrijpelijk als je My Woman hoort. Hierop is Olsen wereldwijs, origineel en poëtisch, met een A-kant voor de fladderaars en een B-kant voor de treurwilgen.

Klaas Knooihuizen

???