Bij de koffie: noodklok om legale drug 4-FMP, 'Syrië is altijd prachtig' en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Noodklok om legale drug 4-FMP

Jellinek en het Trimbos-instituut waarschuwen dat de legale drug 4-FMP ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Ehbo-organisaties bij evenementen en andere medische diensten zien het aantal klachten snel toenemen. Klachten variëren van lichte en ernstige hoofdpijn tot hersenbloedingen en hartproblemen. 4-FMP (ook wel 4-FA) wordt gebruikt als partydrug, vaak als vervanger van xtc.

Volgens de drugsonderzoeksinstellingen zijn er vermoedelijk ook al mensen overleden na gebruik van de drug. Onderzoek daarnaar moet nog worden afgerond.

Life is a beach, Syria always beautiful

https://www.youtube.com/watch?v=QpBWOHBHr1A

De Syrische overheid probeert het imago van het land op te poetsen als vakantieland met het bovenstaande filmpje dat is verspreid. Het filmpje zou opgenomen zijn op enkele honderden meters strand bij de kuststad Tartus. Daar ligt een Russische marinehaven, wat nog niet betekent dat het er veilig is. Om over de rest van Syrië maar te zwijgen.

"Je hebt het gevoel dat de Syrische regering de realiteit volledig kwijt is", aldus correspondent Inge Vrancken van de VRT. Op zich een aardige conclusie. Lees meer.

De milde Trump kwam niet opdagen

Donald Trump heeft de wereldpers goed te pakken gehad. Anderhalve week zoemde het rond in de verslaggeving rond de campagne van de Republikeinse genomineerde: hij ging de allerscherpste kanten van zijn immigrantenbeleid afhalen.

De langverwachte 'draai', van rechts-nationalistische, zeg maar gerust buitenlandervijandige scherpslijper naar een politicus die voor grotere groepen aanvaardbaar is, was aanstaande. Lees meer.