Filmrecensie: Ghostbusters

Zelden werd een film voor uitkomst zo ongenadig afgeranseld als Paul Feigs remake van Ghostbusters (1984). De trailer he...

Zelden werd een film voor uitkomst zo ongenadig afgeranseld als Paul Feigs remake van Ghostbusters (1984). De trailer heeft met meer dan 900.000 dislikes de twijfelachtige eer om het meest gehate filmpje uit de geschiedenis van YouTube te zijn, dus de vraag is: was al die haat terecht?

Ja en nee. Dat het team spokenjagers ditmaal uit vier vrouwen bestaat (het voornaamste kritiekpunt van de haters) zorgt juist voor een frisse impuls en op het gebied van special effects is deze remake logischerwijs superieur aan het origineel.

Lees ook: Oorspronkelijke Ghostbusters-regisseur komt met futuristische Ghostbusters-animatieserie

En toch slaat de nieuwe Ghostbusters de plank veel vaker mis dan raak. Constant bekruipt je het gevoel dat Feig verstikkend voorzichtig te werk is gegaan om een zo groot mogelijk publiek te bereiken en niemand tegen het hoofd te stoten. Referenties aan het origineel zijn met een schoenlepel in het verhaal gewurmd, wat onder meer leidt tot een volstrekt ongrappig en gênant bijrolletje van Bill Murray.

De film is overduidelijk te veel geïnteresseerd in het neerzetten van een nieuwe franchise die de kassa moet doen rinkelen en mist daardoor de anarchistische lol die het origineel zo memorabel maakte.

Vincent Hoberg

??

https://www.youtube.com/watch?v=w3ugHP-yZXw