Filmrecensie: Independence Day: Resurgence

Maar liefst vijf scenarioschrijvers waren er voor nodig om iets te bakken van Independence Day: Resurgence, het vervolg...

Maar liefst vijf scenarioschrijvers waren er voor nodig om iets te bakken van Independence Day: Resurgence, het vervolg op monsterhit Independence Day uit 1996.

Het resultaat doet vermoeden dat er tijdens het schrijfproces een kratje bier de man doorheen is gejast, hoewel de opzet in eerste instantie nog wel hout snijdt. Twintig jaar na de buitenaardse invasie heeft de Aarde zich herpakt, geholpen door de alien technology die toen tegen ons werd gebruikt.

Stroom aan CGI-effecten

De boosdoeners uit het heelal hebben in de tussentijd ook niet stil gezeten en een nog groter moederschip in elkaar geknutseld, waarmee ze die nietige mensen eens en voor altijd willen slopen. Vanaf dat punt kan alle logica het raam uit als regisseur Roland Emmerich en zijn schrijfvrienden de plot in de achterbak smijten en een stroom (indrukwekkende) CGI-effecten het stuur overneemt.

Tussendoor verdwijnen en verschijnen karakters naar willekeur, loopt er een Afrikaanse warlord met machetes door het beeld en wordt er een nutteloze roedel irritante kinderen losgelaten. Gelukkig valt er nog iets te lachen dankzij oudgediende Jeff Goldblum die als enige nog iets van plezier lijkt te hebben in deze onbegrijpelijke chaos.

Vincent Hoberg

? ?

https://www.youtube.com/watch?v=LbduDRH2m2M