Bankovervaller strooit buitgemaakte bankbiljetten van balkon op straat

Een gewapende man heeft gisteren na een bankoveroval zijn buitgemaakte bankbiljetten vanaf een balkon naar beneden gestr...

Een gewapende man heeft gisteren na een bankoveroval zijn buitgemaakte bankbiljetten vanaf een balkon naar beneden gestrooid in het centrum van Istanbul. Dat meldt Hurriyet Daily News.

Semih Bulut, zoals de Turkse Robin Hood heet, zag na de geslaagde overval direct de politie voor de deur verschijnen. Hij wist 30.000 lira (omgerekend ongeveer 10.000 euro) buit te maken, voordat hij naar een balkon op de bovenste verdieping van de bank vluchtte.

Vanaf daar strooide de Turk de biljetten op straat, terwijl hij zijn shotgun een aantal keren afvuurde.

Lees ook: 'Ik feliciteer jullie Nederturken met je NSB-gedrag'

De politie wist de straat snel af te zetten. Ook stuurden ze een onderhandelaar naar de overvaller toe, in de hoop dat hij zich over zou geven. Na vier uur onderhandelen liet Robin Hood Semih Bulut zich inderdaad arresteren door de Sheriff van Nottingham Turkse politie.

Volgens lokale bronnen was het gebouw waar het incident plaatsvond op onrechtmatige gronden door Prins Jan de bank opgekocht van Bulut’s vader. Bulut’s vader had eerder al geprobeerd de bank te beroven.

Na de arrestatie hebben lokale politiemannen zo veel mogelijk biljetten opgeruimd en natuurlijk netjes aan de bank teruggegeven.