Bij de koffie: Nederlands succes bij Grammy Awards, George W. Bush helpt broer en meer...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuws...

Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Dit gebeurde er terwijl je lag te slapen.

Ed Sheeran en Taylor Swift winnen belangrijkste Grammy Awards

In Los Angeles zijn de Grammy Awards uitgereikt, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. Ed Sheeran won in de categorie 'lied van het jaar', met zijn nummer Thinking Out Loud. De prijs voor beste single ging naar het lied Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars. Taylor Swifts 1989 won de prijs voor het beste album. 

Er was ook een Nederlands succes. Het Metropole Orkest won een Grammy Award voor het album Sylvia dat ze samen maakten met de Amerikaanse band Snarky Puppy.

George W. Bush schiet broer te hulp

George W. Bush is zijn broer Jeb te hulp gekomen. Tijdens een speech in de Amerikaanse staat South Carolina prees de oud-president zijn jongere broer, die fors achterloopt in de peilingen.

'Voetbalclubs moeten afstand nemen van harde kern'

Voetbalclubs moeten veel meer afstand nemen van de harde kern van de voetbalfans. Dat zei de Rotterdamse politiechef Frank Paauw gisteravond in het tv-programma Nieuwsuur. Paauw is portefeuillehouder 'aanpak voetbalvandalisme'. Volgens hem gaat het ''blazoen van de voetbalclubs naar de knoppen'', doordat ze zich te weinig distantiëren van de hooligans.