Jonathan Ursem
Jonathan Ursem
Recente artikelen
 1. Donald Trump
  Column
  'Waar blijft de smear campaign van de Democraten?'

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem ziet de Democraten weer veel te netjes campagne voeren, en dat is nergens voor nodig in het post-truth tijdperk. Wanneer gaat Biden nou eens fake news over Trumps KKK-verleden verspreiden?

 2. Klusjesman
  Column
  'Het vervelende van mensen inhuren om aan je huis te klussen, is dat ze weten waar je woont'

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem is het afgelopen jaar twee keer opgelicht door een klusjesman. Nu het wat minder gaat met de economie, hoopt hij dat de klussector wat klantvriendelijker te werk gaat, en dat de rotte appels door corona worden opgegeten.

 3. Snelweg
  Column
  'Hoe leger de wegen zijn, hoe meer het opvalt dat mensen onnodig links rijden'

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem vindt de coronacrisis een uitgelezen moment om verkeersergernis nummer 3 aan te pakken. Het is tijd voor een bewustwordingscampagne: houd rechts.

 4. Willem-Alexander en Máxima
  Column
  'Door kritische vragen te stellen over de monarchie, ga je voorbij aan de onzin van het sprookje'

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem heeft een ambivalente verhouding met het koningshuis. Máx en Willy zijn wel oké, maar of zo’n antidemocratische poppenkast ergens op slaat? Nee, natuurlijk niet.

 5. Hendrik Jan Korterink
  Column
  RIP Hendrik Jan Korterink

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem staat stil bij het overlijden van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink, al vele jaren een bekende naam voor lezers van Nieuwe Revu.

 6. Thuiswerken
  Column
  'Als de coronacrisis ergens een streep door heeft gehaald, is het mijn romantische beeld van thuiswerken'

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem werkt, net als de rest van de redactie, thuis. Lekker? Niet als je espressoapparaat stuk gaat en je lichaam vast zit door de RSI.

 7. Ajax-supporters
  Premium Sport
  De Ndoro-saga

  Aan het eind van seizoen 2017-2018 gaat Ajax Cape Town de boeken in als het enige eerste Ajax-elftal ooit dat degradeert. De satellietclub in Kaapstad vecht sindsdien voor promotie naar het hoogste niveau, maar lijkt te worden tegengewerkt door de competitieleiding.

 8. Bob Fosko
  Mens & Maatschappij
  Kut, Bob Fosko veel te vroeg overleden

  Vrijdag is Bob Fosko – zanger, acteur, Raggende Man, Nieuwe Revu-columnist en allround mooie vent – overleden. Bob had kanker en werd maar 64 jaar.

 9. Windmolens
  Column
  'Windmolens in een natuurgebied, wie verzint zoiets?'

  Hoofdredacteur Jonathan Ursem vindt ze supermooi, die kathedralen van de groene kerk, maar dan moeten ze wel op de juiste plek staan. (oh, en mag de populistische onzin uit het milieudebat?)

 10. Ajax Cape Town
  Sport
  Ajax verliest grip op satellietclub Ajax Cape Town

  In navolging van trainer Andries Ulderink is ook technisch directeur Hans Vonk opgestapt bij Ajax Cape Town. Daarmee vertrekt ook de laatste Nederlander uit de leiding van de satellietclub en verliest de moederclub uit Amsterdam de strijd om de macht in Kaapstad.