Achter de centimeters diepe wonden van Leonardo DiCaprio

In de The Revenant kruipt Leonardo DiCaprio in de huid van Hugh Glass, een pelsjager die zich in het jaar 1823 aansluit...

In de The Revenant kruipt Leonardo DiCaprio in de huid van Hugh Glass, een pelsjager die zich in het jaar 1823 aansluit bij de Rocky Mountain Fur Company. Wanneer Glass zich tijdens een jachtexpeditie op een dag van de groep afscheidt en op verkenning gaat, wordt hij aangevallen door een grizzlybeer. Het grootste gedeelte van de film loopt hij rond met centimeters diepe sneeën.

De grote man achter de eng realistische wonden is Duncan Jarman, een van de meest gewilde 'make-up artists' van Hollywood. "Dag in dag uit was ik vijf uren lang bezig met Leonardo", zegt hij tegen Zero Magazine. De eisen waren dan ook hoog: regisseur Alejandro González Iñárritu vroeg om wonden die konden bloeden, dichtgenaaid konden worden en gedurende de film langzaam herstelden of juist ontstaken.

Lees ook: #ExplainAFilmPlotBadly laat je anders naar films kijken

Jarman kwam onder meer met het idee om buisjes met nepbloed te implementeren in een op maat gemaakte borststuk, waardoor je in de film zo de ribbenkast van Glass in kunt kijken. Om zijn nek droeg Leonardo DiCaprio een siliconen apparaat dat ervoor zorgde dat het bloed schuimde waar nodig. Gemalen amandelen, zonnebloempitten en lijnzaad hebben bijgedragen aan het ontstaan van de korsten.

(lees verder onder de foto)

???? #revenant #duncanjarman #specialfx #inspo #givethemtheoscar

Een foto die is geplaatst door Stephanie Lita ? (@steph_fierce) op