Lijsttrekkers blikken terug op Prinsjesdag: 'Salarisverhoging van koning blijft moeilijk uit te leggen'

Gisteren begon op Prinsjesdag het nieuwe werkjaar van onze regering. Koning Willem-Alexander sprak zoals gewoonlijk de Troonrede uit waarin de plannen van de regering werden besproken. Reden voor verschillende lijsttrekkers om hun ongezouten mening op X (voorheen Twitter) te uiten over deze plannen.

Koning Willem-Alexander

Verschillende lijsttrekkers uiten hun kritiek op het platform. Zo laat Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) weten dat hij het goed vond dat er aandacht werd besteed aan de toeslagenouders en de Groningers. "Maar de reden waarom die problemen ontstaan zijn, had ik wel op gehoopt dat er iets over in de Troonrede zou staan", aldus Omtzigt.

Ook PVV-leider Geert Wilders uit zijn kritiek op de plannen van de regering. Hij laat zich uit over de forse salarisverhoging van koning Willem-Alexander:

Laurens Dassen, lijsttrekker van Volt, schrijft op X dat hij weinig verandering heeft gehoord. "Alle problemen van nu - armoede, klimaat, stikstof, migratie - komen omdat keuzes vooruitgeschoven zijn. Deze #troonrede lijkt dat voort te zetten."

Kledingkeuze

Andere lijsttrekkers zijn vooral druk met hun kledingkeuze van gisteren. Zo staat het X-profiel van Caroline van der Plas (BBB) vol met berichten over haar hoed van gisteren. De partijleidster had in de vorm van speldjes aan verschillende mensen gedacht:

Partij voor de Dieren lijsttrekker, Esther Ouwehand, hoopt vooral dat haar boodschap 'brandnetels zijn ook natuur' over is gekomen.

Parlementair verslaggever

Wat politiekverslaggever Wouter de Winther betreft laat Mark Rutte met zijn kabinet Rutte IV een 'smeulende puinhoop' achter. Dat laat hij weten in zijn column voor De Telegraaf. "Het kabinet-Rutte IV zal de geschiedenis in gaan als een mislukt kabinet."

Politiek
  • X
  • NL Beeld / Patrick van Emst