Voorstel Wilders akkoord: SER-voorzitter Kim Putters nieuwe informateur

Woensdag deed de PVV-voorman het voorstel om Kim Putters het stokje van Ronald Plasterk over te laten nemen. Met succes.

Kim Putters

Putters aanvaardde woensdagavond zijn opdracht in de Tweede Kamer. 'Ik ga ontzettend mijn best doen, maar ik ga me nu eerst heel goed voorbereiden', liet de nieuwe informateur weten na zijn gesprek met Kamervoorzitter Martin Bosma.

Opdracht

De kersverse informateur kreeg woensdag te horen dat hij op zoek moet naar 'een vruchtbare politieke samenwerking die recht doet aan de verkiezingsuitslag inclusief de grote verschuivingen die daarbij hebben plaatsgevonden'.

PVV-voorman Geert Wilders liet woensdagochtend tijdens het formatiedebat weten dat hij met alle fracties in gesprek wil over een eventuele samenwerkingsvorm. Putters krijgt maximaal vier weken de tijd om zijn opdracht te vervullen.

Niet alle partijen waren even enthousiast over de nieuwe informateur. Denk, GL-PvdA, Partij voor de Dieren en Volt stemden tegen. Toch, ondanks alle kritiek, zit Putters nu op de plek van Plasterk.

Politiek
  • Videostill Op1