Veroordeling vd week: doof door klap met honkbalknuppel

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 38-jarige man uit Helmond veroordeeld voor zware mishandeling met een honkbalknuppel...

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 38-jarige man uit Helmond veroordeeld voor zware mishandeling met een honkbalknuppel.

Fotografie ANP

De man sloeg vorig jaar september een ander met een honkbalknuppel tegen het hoofd. Hij zou zijn zussen hebben willen beschermen, die door het slachtoffer werden aangevallen. Het slachtoffer zou daarbij scheldend en met gebalde vuisten op de man zijn afgelopen. De man zag naar eigen zeggen het vuur in de ogen van het slachtoffer. Dit alles beangstigde hem, omdat het slachtoffer groter en sterker is dan hijzelf en hij bovendien een lichamelijke beperking aan zijn arm heeft.

Volgens de rechtbank is er sprake van zwaar lichamelijk letsel omdat het slachtoffer blijvende gehoorschade heeft opgelopen, waardoor het slachtoffer is aangewezen op een hoorapparaat. De rechtbank legt de man een gevangenisstraf op van 120 dagen, waarvan 119 dagen voorwaardelijk, en de maximale taakstraf van 240 uur.