Sluipschutter schiet vier IS-beulen op moment suprême met één kogel aan gort

We hebben een held van het weekend: een sniper die een halve dag op een dak heeft gelegen om vervolgens vanaf 1.500 mete...

We hebben een held van het weekend: een sniper die een halve dag op een dak heeft gelegen om vervolgens vanaf 1.500 meter met één kogel een gevreesde IS-beul en zijn drie kompanen af te schieten.

De IS-beul stond in een dorpje nabij de Syrische stad Raqqa op het punt om twaalf gijzelaars te verbranden met een vlammenwerper. Drie kompanen zouden de executie filmen. Maar vlak voor het 'moment suprême' haalde de sluipschutter van de de Britse SAS (Special Air Service) zijn trekker succesvol over.

Lees ook: 'Jihadisten zijn seksueel gefrustreerd'

De sniper raakte de gastank van de vlammenwerper, door de explosie kwamen alle vier IS-beulen om. De gijzelaars konden later worden gered door Britse en Amerikaanse troepen. Een Syrische CIA-agent had de executie getipt.

"De beul was bezig met een rituele toespraak voordat hij zou beginnen met de executie. Op het moment dat hij bijna klaar was, vloog hijzelf in brand", zegt een bron tegen Daily Star.

Er zijn geen beelden vrijgegeven van de militaire actie.