Slechte verliezers: doelpuntenmaker Bryan Smeets bedreigd door Ajax-tuig

Gisteren speelde Ajax gelijk tegen degradatiekandidaat De Graafschap, waardoor de club op de laatste dag het kampioensch...

Gisteren speelde Ajax gelijk tegen degradatiekandidaat De Graafschap, waardoor de club op de laatste dag het kampioenschap verspeelde ten gunste van PSV.

Knap van de Graafschap, dat nergens meer om speelde. Gênant voor Ajax, dat zich kapot moet schamen. En niet alleen om het vertoonde spel, ook voor het tuig dat zich onder de echte fans mengt. Te weten dat Bryan Smeets, de maker van de 1-1, bedreigd is door Ajax-'fans'. De Maastrichtenaar krijgt de volle laag op social media en zijn telefoon.

Lees ook: Een vak apart: drugs, verraad en moord in de harde kern van Ajax

"Heel vervelend dat dit gebeurt, maar ik heb gewoon mijn vak uitgeoefend", zegt de doelpuntenmaker tegen L1. Smeets zegt nog geen aangifte te hebben gedaan en hoopt dat de bedreigingen snel ophouden. Een woordvoerder van de KNVB meldt dat de voetbalbond van mening is dat de politie moet worden ingeschakeld. De bedreigingen zijn dusdanig ernstig dat de voetballer een groter interview bij regionale omroep L1 heeft afgezegd uit angst voor de veiligheid van familie en vrienden.

Update

Graafschap heeft in een verklaring laten weten dat er géén concrete aanwijzingen voor ernstige bedreigingen aan het adres van Bryan Smeets zijn geweest.