Cees Koring
Cees Koring
Recente artikelen
 1. XCOR
  Historie
  Je vakantie naar de maan: zo crashte ruimtereisbureau XCOR

  Vier Nederlandse ruimtevaartenthousiastelingen hadden een gouden idee: gewone mensen konden astronaut worden. Efficiënt, enigszins betaalbaar én met de hulp van Doutzen Kroes. En toen ging het mis.

 2. Typex' Andy
  Historie
  Longread: 'Selfies zijn zó Andy Warhol'

  De Nederlandse kunstenaar Typex tekende de biografie van Andy Warhol. Het boek Typex' Andy is ruim 500 pagina's hoge kunst en lage driften.

 3. Bureau Warmoesstraat
  Historie
  Heroïne bij? Hoe de Chinese maffia de baas werd op de Wallen

  Het Amsterdamse Chinatown was in de jaren 70 het toneel van een bloedige oorlog tussen Chinese triades die elkaar de macht betwistten over illegale gokhuizen en de opkomende heroïnehandel.

 4. Jackass
  Historie
  20 jaar Jackass: hoe slecht gaat het nu met Johnny Knoxville & Steve-O?

  Een gescheurde lul, wat mislukte tatoeages en één dode later blikken Johnny Knoxville, Jeff Tremaine en Steve-O terug op het meest onwaarschijnlijke tv-succes van deze tijd: Jackass.

 5. Ted Neeley
  Historie
  Jezus leeft, en hij is deze week terug in Nederland

  Ted Neeley speelt al bijna een halve eeuw de hoofdrol in Jesus Christ Superstar. De acteur - inmiddels twee keer zo oud als Jezus toen hij stierf - staat van 28 maart t/m 1 april 2018 in AFAS Live in Amsterdam.

 6. Ad Vandenberg
  Historie
  Het hart van Ad Vandenberg brandt nog steeds

  Met Vandenberg scoorde hij de wereldhit Burning Heart en Whitesnake bracht hem op de grootste podia. Nu is Ad Vandenberg met zijn nieuwe band Moonkings terug in de muziek.

 7. Historie
  Longread | Wie wordt de eerste marstronaut van de Benelux?

  Mars is populairder dan ooit. Elon Musk pompt miljarden in een ambitieus raketprogramma en zelfs NASA lijkt haar aanvank...

 8. Historie
  Oorlog in Groene Hart: waarom moeten zwanen in Krimpenerwaard dood?

  Is het oorlog in het Groene Hart? Wie bepaalde filmpjes op YouTube bekijkt kan zich niet aan die indruk onttrekken. Jage...

 9. Historie
  Longread | Petra Urban, de beste rechtbanktekenaar van Nederland

  Lang hoefden criminelen zich geen zorgen te maken als ze tijdens een zitting geportretteerd werden. Tot Petra Urban haar...

 10. Historie
  Longread | Groeten uit Ratterdam: op pad met rattenvanger Willem

  Er zijn minstens zoveel ratten als mensen in Rotterdam. Komt de opmars door al het voedsel op straat, of door het ingest...