Anton Slotboom
Anton Slotboom
Recente artikelen
 1. De club van stand, en van Jules Deelder
  Mens & Maatschappij
  De club van stand, en van Jules Deelder

  Het is niet alleen de oudste profclub van het land, maar ook een van de kleurrijkste. Sparta (van 1888) is een bolwerk van verhalen, illustere leden en memorabele wedstrijden. Anton Slotboom schreef er het boek Wij, Spartanen – winnen, verliezen en leven op Het Kasteel over. Een voorpublicatie met in de hoofdrol superfan Jules Deelder.

 2. Jules Deelder
  Premium Mens & Maatschappij
  Een spectaculair debuut

  Zijn kennismaking met het kloppend hart van artistiek Rotterdam verliep niet volgens plan – Jules Deelder werd de zaak uitgezet – maar in Amsterdam kon de creatieve elite de dichter wel waarderen. Onder de vleugels van Simon Vinkenoog debuteerde Deelder in Carré, het werd een verbluffend succes.

 3. Sparta-Vitesse
  Historie
  Longread | Reconstructie: zo werd Sparta kampioen in de Eerste Wereldoorlog

  In het seizoen 1914-1915 moesten zoveel mannen het leger in, dat er te weinig goede voetballers waren en er een noodcompetitie werd gespeeld, waarin Sparta en Vitesse om het kampioenschap streden. Een hoofdstuk uit Kampioenen ’14-’18.

 4. Dr. Jordan B. Peterson
  Historie
  Jordan Peterson: 'Of je in God gelooft is niet relevant, het gaat erom hoe je je gedraagt'

  Het bezoek van Dr. Jordan B. Peterson aan Nederland ging gepaard met een hoop trammelant, maar hij nam de tijd om Revu te woord te staan. 'Iedere keer als een individu verantwoordelijkheid neemt, keert die zich af van de hel en schuift richting de hemel.'

 5. Ernesto Hoost & Max Moszkowicz
  Historie
  Ernesto Hoost: 'Mijn generatie vechters was sterker dan de huidige'

  Viervoudig K1-kampioen Ernesto Hoost maakte kickboksen mooi om naar te kijken. Sierlijk als een hinde, dodelijk als een krokodil. Hoe kijkt hij naar Rico Verhoeven en andere opvolgers?

 6. Eddy Terstall
  Historie
  Eddy Terstall: ‘Alle persoonlijke vrijheden staan onder druk’

  Eddy Terstall stelde met andere kunstenaars het manifest Vrij Links op. ‘We zijn geen politieke partij maar een pressiegroep binnen de drie linkse partijen. Als er na een jaar nog steeds niet wordt geluisterd, dan zullen we onze burgerplicht moeten doen.’

 7. Rob Bauer
  Historie
  'Nederland moet oorlog kunnen voeren in cyberspace'

  In een exclusief interview met Nieuwe Revu legt Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer uit wat Defensie, na 25 jaar bezuinigen, met 5 miljard euro extra budget gaat doen. 'Cyber wordt steeds belangrijker.'

 8. Theo Hiddema
  Historie
  Theo Hiddema: 'Moslims kunnen niet integreren zonder hulpverlening'

  Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema legt nog eens uit wat hij met integratie tussen de lakens bedoelt. 'Al die integratiecursussen, hou maar op. Ieder moet zijn eigen weg bevechten.'

 9. Bas Rutten
  Historie
  MMA-kampioen Bas Rutten (Kevin Can Wait): 'Hollywood was mijn doel'

  Bas Rutten maakte de succesvolle overstap van de vechtsport naar de acteerwereld. De meervoudig MMA- en kickbokskampioen is nu te zien in Kevin Can Wait op Veronica.

 10. Peter R. de Vries
  Historie
  Peter R. de Vries: ‘Joran van der Sloot is een gewetenloos, slecht mens’

  Misdaadjournalist Peter R. de Vries vertelt over de verschillende soorten crimineel vlees die hij zoal in de kuip heeft. Zijn Joran van der Sloot en Cor van Hout dezelfde soort boef?